Yhteistyössä

Uniliitto ry
Afasia-ja aivohalvausyhdistys ry

Tietoa villasta

Eri lammasrotuja tunnetaan maailmassa yli 200. Vanhimmat todisteet villan käytöstä ovat noin 4000 eKr. Suurimmat villantuottajamaat ovat Australia ja Uusi-Seelanti.

Ominaisuudet

Villa kykenee mukautumaan ympäröivien olosuhteiden mukaan. Lämmin-viileä. Puhdistuvuus on villan merikittävimpiä ominaisuuksia. Villa on hygieeninen koska bakteerit eivät kykene lisääntymään sen pinnalla. Villa on paloturvallinen koska sen syttymislämpötila on lähes 600°C eikä se sula. Kipinät sammuvat itsestään aidosta villasta. Hyvin hoidettuna villatuote säilyttää kaikki hyvät ominaisuutensa vuosia.

Villatuotteet hellivät kehoasi ja lievittävät niska- ja hartiajännitystiloja, nivelkipuja, päänsärkyä, selkäkipuja ja hermokipuja. Villatuotteet rentouttavat väsyneitä jalkoja ja käsiä, hikoilu vähenee ja unenlaatu paranee.

Villavuodevaatteiden parhaat ominaisuudet tulevat esiin kun vuodevaatteet sekä mahdollinen yöpuku on luonnonmateriaalista tehty esim. puuvillaa, silkkiä tai pellavaa. Villavuodevaateet on hyvä tuulettaa säännöllisesti. Kylmä ja kostea ilma sekä puhdas lumihanki on erittäin hyviä villanpuhdistukseen ja tuuletukseen. Villatuotteita ei tule pestä usein.

Hoito-ohjeet

Puhdista villatuotteet ensisijaisesti tuulettamalla niitä säännöllisesti. Aminohapot irrottavat likaa pesuaineen tavoin ja pelkkä tuuletus puhdistaa ja raikastaa villan. Villa vanuu jos kuidut hankautuvat toisiaan vasten märkinä.

Mikäli villan pinnassa on likatahroja, on pehmeä harja hyvä apuväline irrottamaan irtolika villan pinnalta. Veritahrat on hyvä pestä välittömästi kylmällä vedellä. Älä jätä villatuotetta suoraan auringonpaisteeseen, ettei villan kuitu haurastu.

Villatuotteet pestään tarvittaessa käsin tai villanpesuohjelmalla 30 asteessa. Käytä Lanoliinia (= villan oma luonnollinen rasva) sisältävää villanpesuainetta. Muun pyykin pesuaineet eivät sovi villanpuhdistukseen. Mikäli peset villatuotteen koneessa, käytä aina villanpesuohjelmaa. Pesulassa pesetettäessä muista mainita, että kyseessä on villatuote.

Villatuotteet kuivatetaan ilmavassa paikassa. Puristele liika vesi varovasti tuotteesta, ettei tuote pääse venymään. Älä kuivata tuotetta patterin läheisyydessä tai rumpukuivaajassa, että villa ei kutistu.

Noudata hoito-ohjeita ja näin villatuotteesi säilyttävät parhaat luonnolliset ominaisuutensa pitkään.

Käsipesu 30°C tai villapesuohjelmalla 30°C koneessa
Ei kloorivalkaisua
Rumpukuivaus kielletty
Silitys kielletty

Noudata tuotteissa olevia pesuohjeita.

tech
Karhuvuoren Terveyspalvelu Ky, Velhontie 1, 48350 Kotka, Finland
puh. 040 7475733, info@zafira.fi
Zafira-Shop Varastomyymälä: Kyyhkylänkuja 6, 48600 Kotka
Paytrail